Samlade länkar 2011-08-04

Vimeo startar plustjänst för företag. Tidigare har Vimeo varit emot reklam även om det sluppit igenom en och annan reklamfilm. Nu blir det ändring på reglerna.

Adii.me byggdes som ett Child theme på Canvas. Läs om hela processen fram till slutresultatet.

Använder du WordPress mer som ett CMS-verktyg? Har du en stor samling dokument att hålla reda på och distribuera? Ta en titt på ett nytt plugin som heter Document Repository. Inte helt färdigt, saknar bland annat flerspråksstöd men det kommer uppdateringar löpande.

Illustrator är ett omfattande och komplext program med en ganska hög tröskel innan man är bekväm med alla verktyg. Adobe har gett ut en radda verktygsgallerier där de går igenom de olika verktygen och hur de fungerar.

Smashing Magazine är en inspirationskälla för allt för webb. Här är ett inlägg med gratis typsnitt av hög kvalitet. Jag faller för Fabrica en sans serif tänkt att vara extra bra på mobila enheter. Gratis om du vill för distribuerar den i ett ”pay what you want”-alternativ.

Jack Werner – En blogg om Internet bjuder på välskrivna och roliga reflektioner kring allting internet. Som till exempel detta inlägg om så kallade memes.

188 temporära hem i Onagawa, Japan framtaget av Shigeru Ban Architects Snabbt på plats, anpassat för topografin och snyggt i sin relativa enkelhet.

James Fahy aka Ambienteer skapar ambient musik och delar ut den gratis. Han är produktiv och har gett ut mycket spännande musik. 305 – Experiment Two är det senaste stycket. En USB-gitarr och MYCKET reverb i Ableton Live. Rekommenderar lyssning med hörlurar.

Headphone commute ger ut mixar. Ofta experimentell ambient musik. Hibernate, ”Övervintra” känns kanske inte som en titel man blir sugen på mitt i sommaren men det är en fin mix som också passar för hörlurslyssnande.

Är en rättvis chef en framgångsrik chef? Siri som länge skrivit under namnet Nattens Bibliotek har börjat skriva på temat Affärsdriven HR. Jag tycker att det skall bli spännande att följa hennes tankar kring HR-frågor!

What does fiction know? Lite längre läsning. En essä av Richard Powers.

I’m in Berlin for one reason: to explore how fact and fiction might profitably be collided together. I’ve been in town since early spring, teaching a seminar on that topic at the Freie Universität, with two dozen students from all over Germany who were born knowing more about the topic than I can ever presume to teach them.

Har du uppdaterat till nya operativet OS X Lion och vill behålla Safari fritt från Flash? Då är YouTube5 Safari Extension din kamrat! Stöder både Youtube, Vimeo och Facebook Video.

foto: Göran Arvidson 

 

, , , , , , , , , ,

© Göran Arvidson 2015